Ultimaker 2 – circa 1.445 euro

De Ultimaker 2 is de tweede printer van Ultimaker, een fabrikant van 3D-printers uit Geldermalsen. Op 20 september 2013 is de printer in New York gelanceerd. De Ultimaker Original (de eerdere printer van Ultimaker) was al door het magazine Make uitgeroepen tot meest nauwkeurige en snelste printer van dat moment (2012). Bij de opvolger heeft Ultimaker veel geïnvesteerd in het verbeteren van het gebruiksgemak, snelheid en nauwkeurigheid. Op bijna alle onderdelen is de 3D-printer vernieuwd.

<<Let op! De Ultimaker 2 zoals in dit artikel beschreven is niet meer leverbaar. Bij bijvoorbeeld 3dninja.nl, zijn nieuwere versie van de Ultimaker 2 leverbaar. De instap versie, de Ultimaker 2 Go is leverbaar vanaf € 1445,95 >>

De Ultimaker 2 kan naast de kunststofsoort PLA ook printen met de kunsstofsoort ABS, Nylon en materialen die vergelijkbaar zijn met hout en steen (zoals LayWood en LayBrick).

De Ultimaker 2 werkt met Cura, een nieuw software platform dat naadloos samenwerkt met de printer. Met deze software kun je super snel je modellen maken en processen zodat de Ultimaker 2 ze kan printen. Naast Cura heeft Ultimaker  YouMagine gelanceerd. Dat is een online community om 3D-print ontwerpen te maken, te delen en uiteindelijk te downloaden als bestand die je kunt gebruiken om snel te 3D te printen. Het lijkt een beetje gemodelleerd naar Google Drive. Dit geheel in de lijn met de opensource gedachte die de basis was en is van de Ultimaker modellen.

Het verwarmde platform waar het model op wordt opgebouwd wordt verwarmd. Dit is met name handig als je met ABS materiaal print. Je kunt je model dan makkelijker uitnemen.

De Ultimaker 2 3D-printer kun je alleen geassembleerd kopen.

Wanneer gebruiken?

De Ultimaker 2 lijkt een grote stap voorwaarts te maken als het gaat om gebruiksgemak. Er is alles aan gedaan om het de gebruiker thuis en op het bedrijf zo makkelijk mogelijk te maken. Het lage geluidsniveau, de nieuwe gebruikersvriendelijke software, aansturing via Wifi, en het mooie design van de kast (maar ja, smaken verschillen, dus dat mag je zelf beoordelen) maken deze printer een mooie koop voor kantoor, thuis of werkplaats.

Print specificaties

Print technologie: FFF (Fused Filament Fabrication)/ Thermoplastic extrusion
Maximale object grootte: lengte 23.0 x breedte 22.5 x hoogte 20.5 cm
Nauwkeurigheid: tot 20 micron (0.02mm)
Snelheid van printen: 30 – 300 mm/s
Materiaal: PLA, ABS, Nylon maar ook LayWood en LayBrick

Live streaming video by Ustream

 

Comments 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *