RepRap – vanaf 350 euro

De RepRap is een bouwpakket voor een 3D-printer. Het leuke is dat de RepRap een ‘self-replicating machine’ is. Als je er een in elkaar gezet hebt kan hij een nieuwe RepRap voor een vriend of vriendin printen. De RepRap is een opensource project, wat betekent dat je uitgedaagd wordt om ervaringen, inzichten, en nieuwe toepassingen te delen.
Je kunt de RepRap gebruiken met vrijwel elk CAD of 3D-modeling programma, zolang je dit programma maar STL files kan produceren. Er zijn nu 6 RepRap modellen. De modellen zijn geschikt voor zowel beginners als meer ervaren techneuten.

RepRap is een opensource project, er is dus geen RepRap winkel waar je de 3D-printer kunt kopen. Verschillende commerciële partijen bieden versies van de RepRap aan. Klik hier voor een overzicht van de modellen met per model een link naar een buyersguide (‘how to get’).

Wanneer gebruiken?

De RepRap 3D-printers moet je zelf in elkaar zetten en zijn relatief goedkoop. Het is een printer die het met name goed doet voor wat meer technisch onderlegde gebruikers die het leuk vinden om zelf te knutselen en te experimenteren voor een laag budget.

Print specificaties

Maximale object grootte: lengte 20.0 x breedte 20.0 x hoogte 14.0 cm
Materiaal: ABS, Polylactic acid, HDPE en soortgelijke thermopolymeren
Print techniek: Fused Filament Fabrication (FFF)
Nauwkeurigheid: verschild per model.

Wiki van RepRap 3D-printers: klik hier

RepRap from Adrian Bowyer on Vimeo.

Comments 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *