Flasforge creator PRO 2016 – vanaf € 1.098

FlashforgeCreatorProNew2016De opvolger van de Flashforge Creator Pro 2015 is vooral vernieuwd op gebied van de bediening. Deze is gebruikersvriendelijker en gemakkelijker geworden. Bijvoorbeeld doordat het scherm makkelijker te lezen en te bedienen is, dat je print-objecten makkelijker uit de printer kunt nemen en dat de instellingen voor het bouwplatform preciezer gedaan kunnen worden. De Flashforge Creator Pro 2016 is een robuuste dual-extruder 3D-printer die vooral geschikt is voor thuisgebruik maar ook voor kleinere bedrijven die bijvoorbeeld prototypes voor nieuwe producten willen maken. De combinatie van de dual extruder en het verwarmde printbed betekent dat je vrijer bent in de vormen die je wilt printen.

Als je kijkt naar de technische specificaties van de printer, dan zijn die gewoon goed te noemen. De precisie van de printer is 100 micron (dat betekent een laagdikte van 0,1 mm), wat marktconform is. Voor de meeste toepassingen zal dat meer dan voldoende zijn. De printer zelf is 480 x 338 x 385 mm groot. De printruimte is goed af te sluiten, wat een vereiste is voor het printen met ABS.

De machine voelt stevige en robuust aan, de afwerking is goed. Veel gebruikers vinden de printer snel en relatief stil.

De FlashForge Creator Pro is ontwikkeld op basis van de bekende Makerbot Replicator 2X en is door 3D Hubs uitgeroepen tot ‘Best enthusiast 3D printer 2015’.

Wanneer de Flashforge Creator Pro 2016 kopen?

Deze printer is vooral goed in te zetten voor thuis, voor bedrijven en voor het hoger onderwijs.

Print specificaties Flashforge Creator Pro 2016

Print technologie: Fused Filament Fabrication (FFF)
Maximale object grootte: 225 x 145 x 150 mm
Extruder: dual
Verward bed: ja
Laaghoogte: 100–500 microns (0.1–0.5 mm)
Resolutie: 0,4 mm
Snelheid van printen: Up to 100 mm/s
Materiaal: PLA, ABS, PVA
Filament diameter: 1.75 mm
Software: ReplicatorG (Opensource) en Flashprint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *