Felix 3.0 – vanaf 1.350 euro

felix3.0 3d printerDe Felix 3.0 is een printer van het Nederlandse bedrijf FELIXrobotics uit de Meern. De printer ziet er eenvoudig uit. Maar daarin schuilt juist zijn kracht. De voorganger van de Felix 3.0 (jawel, de 2.0) heeft van Make magazine de prijs gewonnen voor ‘Suprisehit of 2014’. En nu is er dus de opvolger.

<< let op: De Felix 3.0 3D-Printer is niet meer te koop. Deze is opgevolgd door de Felix 3.1>>

Optioneel kun je kiezen voor een tweekoppige versie. Hiermee kun je objecten 3D printen met 2 kleuren of kun je “wildere” vormen printen door gebruik te maken van speciaal in water oplosbaar ondersteuningsmateriaal. Deze dubbele printkop optie is volgens Felix nog experimenteel met name omdat de software nog wel moet worden aangepast.

Als je de Felix 3.0 koopt kun je printen in ABS en PLA.

Je kunt de Felix 3.0 kopen als geassembleerde printer of als een do-it-yourself bouwpakket. Natuurlijk is de laatste een stuk goedkoper, maar als je je printer gekocht hebt kun je dan niet gelijk op de printknop drukken. De prijs van de printer varieert van € 1.329 voor het bouwpakket met 1 extruder (voor € 160 extra heb je een Dual Extruder kit waarmee je twee extruders kunt gebruiken) tot € 1.994 voor een dual extruder geassembleerde 3D-printer.

Het leuke aan de Felix 3.0 printer is dat het bedrijf steeds nieuwe functionaliteiten toevoegt, zo is er recentelijk de mogelijkheid om een LCD display aan te brengen.

Wanneer gebruiken?

De Felix 3.0 is een robuuste printer. Wat ik zelf mooi vind is dat de 3D-printer qua design heel open ontworpen is. Je ziet hoe een 3D-printer in z’n meest basale vorm werkt. Het relatief lage geluidniveau maakt de printer goed geschikt voor thuisgebruik en voor gebruik in open ruimtes. De printer voor het grootste gedeelte gemaakt van aluminium onderdelen. Hierdoor is deze relatief licht en dus makkelijk te verplaatsen. De hoge stijfheid van de constructie zorgt toch voor een hoge precisie en hoge reproduceerbaarheid. Wil je de Felix 3.0 kopen dan kun je bijvoorbeeld terecht bij deze shop:

  • De geassembleerde versie van de Felix 3.1 kopen met 1 extruder (€ 1.499)?  Klik dan hier
  • De geassembleerde versie van de Felix 3.1 kopen met 2 extruders (€ 1.648)? Klik dan hier
  • De doe-het-zelf pakket versie van de Felix 3.1 kopen? klik dan hier

De professionelere versie de Felix Pro 2 is hier te koop.

Print specificaties

Print technologie: FFF (Fused Filament Fabrication)/ Thermoplastic extrusion
Maximale object grootte: 25,5 x 20,5 x hoogte 23,5 cm*
Nauwkeurigheid van de printkop: (x=50,y=50,z=10) micron
Extruder diameter: 0.35 mm
Laaghoogte: 50 micron tot 300 micron
Snelheid van printen: 80mm/s
Materiaal: PLA & ABS

*When printing where dual extrusion is required, the buildvolume reduces to 240mm. But when printing with a dual head and only using one of the two nozzles the x range is 255

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *