De Form 1 – 2.500 euro

The Form 1 is een relatief goedkope stereolithography 3D-printer. Stereolithography (SL) printers hebben een zeer hoge printresolutie en zeer mooie en fijne afwerking van oppervlakken en waren voorheen zeer prijzig. Met behulp van een laser wordt vloeibare hars gestold, waarmee een product laagje voor laagje wordt opgebouwd. The Form 1 is pas vanaf eind 2013 leverbaar en zoals het er nu naar uitziet helaas alleen in de VS. De ontwikkeling van de The Form 1 3D-printer is via een kickstarter project gefinancierd. The Form 1 wordt volledig klaar voor gebruik geleverd. Je krijgt de gekalibreerde printer inclusief een liter hars en de goede en gebruikersvriendelijke software van Formlabs.

Wanneer gebruiken?

De hoge kwaliteit van de producten maakt de 3D-printer uitermate geschikt voor de meer (semi)professionele gebruiker. Omdat de hars ten opzichte van andere stereolithography machines relatief goedkoop is (de hars kun je bij Formlabs kopen voor circa € 100 per liter) zal The Form 1 hoge ogen gaan gooien voor de gebruiker die hoge eisen stelt aan kwaliteit en afwerking. Een kubieke centimeter product zullen je ongeveer een dubbeltje aan materiaal kosten.

Print specificaties

Technology: Stereolithography
Maximale object grootte: lengte 12,5 x breedte 12.5 x hoogte 16.5 cm
Materiaal: Acrylate Photopolymer Resin
Minimale laagdikte: 25 microns (0,025 mm)
Minimale afmetingen van onderdelen: 300 microns (0,3 mm)
Gebruikte software: Form Software

Website van de De Form 1 van Formlabs: klik hier

Comments 1

  • Graag zou ik op de hoogte worden gehouden over levering van deze printer in Nederland. Daarbij ben ik benieuwd of deze printer ook in was kan printen.

    Bij voorbaat dank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *