Cube – vanaf 1.100 euro

Door het blad Make is de Cube 3D printer uitgekozen tot ‘makkelijkst in gebruik’ en ‘meest betrouwbaar’. De 3D printer is makkelijk te installeren en je kunt, als de printer is binnengekomen, direct aan de slag. Je kunt de Cube in vijf kleuren kopen. Voor circa € 1.100 euro is de Cube te koop ($1569). Omdat je ‘m in de Verenigde Staten  aanschaft komen er nog wel invoerrechten overheen. De Cubify printing software is handig en toegankelijk om snel je eerste 3D objecten te ontwerpen en te printen. Omdat je maximale objectgrootte maar 14cm kan zijn is het printen wel gelimiteerd te relatief kleine objecten. De printer is in Nederland bekend geworden door een actie in 2012 van de Bijenkorf, die de printer aanbood tijdens de 3 dwaze dagen.

Wanneer gebruiken?

De Cube is een ideale printer voor thuisgebruik. De nieuwe Cube (2013)  is kindvriendelijker dan de versie van 2012. Het build-platform wordt namelijk bij de nieuwe versie niet meer verhit om het object op z’n plek te houden. De printer is alleen via WiFi aan te sluiten, maar dat zal op de meeste plekken geen probleem zijn. De Cube is qua hard- en software redelijk gesloten, wat de printer ‘foolproof’ maakt, maar voor gebruikers die iets meer opzoek willen naar nieuwe mogelijkheden zal dit toch te beperkend zijn. Je kunt maar met 1 kleur tegelijk printen. Wil je professioneler aan de slag dan is zijn grotere broertjes de CubeX wellicht een betere optie. Deze printer kan grotere objecten en meerdere kleuren te gelijkertijd printen.

Wil je de Cube 3D-printer kopen? Kijk dan bijvoorbeeld in deze shop

Print specificaties

Maximale object grootte: lengte 14.0 x breedte 14.0 x hoogte 14.0 cm
Materiaal: PLA en ABS (versie 2012 ondersteunde alleen ABS)
Print techniek: Plastic Jet Printing (PJP)
Nauwkeurigheid: 0.2 mm or 200 microns

Website van de Cube: klik hier

Comments 1

 • Beste 3D printer kopen.
  Ik vind uw website erg overzichtelijk.
  Mijn vraag is alleen wanneer u de Builder 3D printer van 3dprinter4u gaat belichten.

  Een kleine 6 weken geleden ben ik op een 3dprintmiddag van hun geweest en ik ben op zoek naar andere die personen die deze printer hebben gebruikt.

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Mvg,
  F.Pieterse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *