Ultimaker Original – 1.203 euro

De Ultimaker is van Nederlandse makelij. Je kunt de printer als DIY kit kopen (6-20 uur werk), maar ze leveren hem geassembleerd voor zo’n € 500 extra. De printer heeft meerdere prijzen gewonnen. Het Make:magezine riep de Ultimaker uit als ‘Most Accurate’, ‘Fastest’ and ‘Best Open Hardware’ in hun nov 2012 magazine. Een geassembleerde Ultimaker koop je voor € 1.699, de DIY kit kost €1.194. De Ultimaker is een opensource project. Dat betekent dat iedereen mee kan denken over en bouwen aan nieuwe functies.

Ultimaker heeft nu een mooie aanbieding waarbij de Ultimaker Original voor € 995 ex BTW voor jou is! Je krijgt dan gratis Doodle3D erbij, waarmee je je eigen tekeningen snel en makkelijk 3D kunt printen! Klik hier voor de aanbieding.

Met Cura of NetFabb kun je je 3D object vertalen in een print file die je direct naar je Ultimaker kunt sturen. Cura is door Ultimaker zelf ontwikkeld en werkt het beste in combinatie met de Ultimaker printer.

“Original” is toegevoegd aan de printernaam toen in september 2013 het tweede model Ultimaker (de Ultimaker 2) gelanceerd werd in New York.

Wanneer gebruiken?

De Ultimaker is een goed keuze voor hobbyisten, designers en prototype makers. De Ultimaker moet nog wel wat gebruikersvriendelijker en toegankelijker worden gemaakt. Je ziet nog aan teveel dingen dat het apparaat net uit handen van de techneuten is gekomen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de documentatie, die is nogal gericht op mensen die gewend zijn om technische documentatie en instructie te lezen. De Ultimaker is relatief goedkoop, helemaal gezien zijn prestaties qua snelheid.

Print specificaties

Print technologie: FFF (Fused Filament Fabrication)/ Thermoplastic extrusion
Maximale object grootte: lengte 21.0 x breedte 21.0 x hoogte 22.0 cm
Positionering is beter dan < 0.05 mm
Snelheid van printen: 150mm/s
Materiaal: PLA en ABS

Site van Ultimaker:
www.ultimaker.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *