De Replicator 2 is het nieuwste model van het Amerikaanse Makerbot. Door velen gezien als de marktleider op het gebied van 3D-printers. Doordat er standaard in laagjes van 100 micron geprint kan worden, zullen de objecten er super strak uitzien. Door een slimme opbouw van de printer kun je relatief grote objecten printen (tot 6718.7cm³). Makerbot heeft de Replicator zo gebouwd dat er perfect geprint kan worden met PLA, een duurzame bioplastic. Hiermee maakt u professionele prototypes met hoge stabiliteit (geen krimp etc.). Nadeel is dat Makerbot nog niet heel veel kleuren PLA levert. Op termijn zal er wel een groter aanbod van kleuren komen. Het ontbreken van een verwarmd build platform zou het moeilijk maken om ABS als materiaal te gebruiken. Voor een kleine € 2.000 euro is de Replicator 2 voor jou! Dan krijg je er gelijk een spoel PLA bij.
Wanneer gebruiken?
De Replicator 2 is goed te gebruiken door hobbyisten, prototype makers, designers maar door de goede toegankelijke Makerware software ook steeds meer door het grote publiek. Makerware is software van Makerbot om uw eigen objecten te maken. Deze software stelt u in staat om zelf een ontwerp te maken, dat vervolgens vertaald wordt naar een bron bestand dat naar de Makerbot gestuurd kan worden.
Koop nu op Amazon.com: MakerBot Replicator 2 Desktop 3D Printer
Print specificaties
Print technologie: Fused Filament Fabrication (FFF)
Object grootte: lengte 28.5 x breedte 15.3 x hoogte 15.5 cm
Layer Resolution Settings:
Hoog 100 microns
Medium 270 microns
Laag 340 microns
Positionerings precisie: XY: 11 microns
Z: 2.5 microns
Filament Diameter: .75 mm
Nozzle Diameter: 0.4 mm
De Machine heeft momenteel geen CE goedkering. Dit houd in dat de machine voor eigen risico en alleen voor onderzoeks doeleinden gebruikt mag worden.
Ik zou graag willen weten wat voor besturingsprogramma deze 3d printer nodig heeft en wat voor 3d bestandsformaten hiervoor nodig zijn (bijv, .obj).
Met vriendelijke groet,
Ray.
Kan gewoon Windows en sowieso Mac. Installeren net zoals een normaal programma kind kan de was doen.
Graag zou ik willen welke 3D invoerfileformaten de software kan hanteren.
Te denken is aan step-files, sld-files etc
I would like to know which format of 3D files can be accepteg by the printer.
For example: can the machine accept Step files or Sld from solid works?
Beste,
Is er ook transparant PLA
En werk de printer ook met Solidworks?
Groet, Cor Meijerink
Duurt lang een antwoord
Ontwerpen van solidworks (autocad) kan je importeren in de makerbod software. Uiteraard moet het wel aan de eisen voldoen.