Leapfrog Creatr 3D printer – vanaf 1250 euro

De Leapfrog Creatr 3D printer is de ideale ‘thuis 3D printer” geproduceerd door het Nederlandse bedrijf Leapfrog. Het is de meer betaalbare versie van de Leapfrog XEED. Met de Creatr wil Leapfrog de markt voor 3D printers veranderen. Het is in de markt dan ook zeker een machine die een veel hogere resolutie biedt, dan de meeste thermoplastische extrusie 3D-printers. De Creatr print objecten op een laag van 200 micron of 0,2 mm (dit is een enorm verschil in kwaliteit t.o.v. de concurrenten in dit segment). Vanwege de relatief hoge precisie, duurt het wel wat langer om iets uit te printen. Een object van 6 x 6 x 10 cm duurt ongeveer 15 uur om af te drukken, dit is wel iets wat naar de toekomst verbeterd zal gaan worden. Met de snelle ontwikkeling die de 3D printer markt doormaakt zou dat op zich geen probleem moeten zijn. Wij geloven Leapfrog op de goede weg is! Kortom een goede printer in haar segment!

Wanneer gebruiken?

Dit is de ideale 3D printer voor thuis voor degene die meteen aan de slag willen. De printer is plug-and-play en hoeft niet geassembleerd te worden. Het is een kwestie van de software installeren en hij is klaar voor gebruik.

Print specificaties

Maximale object grootte: lengte 23.0 x breedte 27.0 x hoogte 22.0 cm
Materiaal: ABS, PLA en PVA
Print techniek: Fused Deposition Modelling (FDM)
Nauwkeurigheid: 0.15 mm or 150 microns

Website van de Leapfrog Creatr 3D printer: klik hier

Comments 1

  • Ik ben erg aan het twijfelen welke 3d printer aan te schaffen. Over elke printer zijn zowel positieve als negatieve ervaringen te lezen. Alsmede over de support en service bij eventuele problemen.

    Ik wil in ieder geval een Nederlandse, in verband met eventuele service.
    Dan zijn er een paar keuzes op dit moment en ik wil kiezen tussen Ultimaker, Leapfrog Creatr of Builder 3D.

    Moet ook voorgeassembleerd en gecalibreerd zijn, wil niet teveel tijd bezig zijn met eraan te frunniken.

    Lastig, lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *